Сферичните лагери са изработени от стоманен сферичен сегмент с твърдо хромирано покритие, така нареченият купол (изпъкнала част), покрито с тефлон гнездо за купола (вдлъбната част) и хлъзгащо устройство от равнинната страна на купола, състоящо се от тефлон и хлъзгащ лист от неръждаема стомана клас 1.4404.

Благодарение на този дизайн лагерът поема хоризонтални движения (транслация), както и завъртане (ротация) чрез две независими плъзгащи движения. С помощта на допълнителни водещи шини или на ограничаващ пръстен е възможно пренасянето на хоризонталните усилия.

Този тип лагери се отличават с относително компактно оформление, както и със свойството при натоварване практически да не се извършва движение във вертикално направление. В определени случаи това е много важен критерий за избора им.

Деформации, които поемат сферичните лагери

За повече техническа информация и консултации, моля, свържете се с нас. Копие от каталога на фирма Gumba, може да изтеглите от тук на български или английски и немски език, както и да го намерите в раздел Файлове.